La torre och en bok

Imorgon bitti hämtar vi vår hyrbil för att ta en tur ner längs kusten. Det sägs att regnet som fallit idag och igår kommer att upphöra imorgon. Och det håller vi såklart tummarna för. Vad vi ska göra är att ta en tripp söderut längs kusten med Alicante som slutdestination. Två dagar med trevliga små byar och sköna stränder känns helt rätt.

Jag tycker det är skönt med lite kyla. Att slippa gå runt och svettas dagarna i ända är lyxigt.

Igår hade vi tänkt sticka till stranden, men det regnade inne som ni nog förstår. Istället besökte vi ett av de två torn som för många år sedan utgjorde ingångarna till Valencia. Valencias gamla del var förr omringad av en mur, och sägnen säger att när arbetslösheten blev hög såg man muren som en lösning - den plockades ner och helt plötsligt skapades mängder med jobb. Kanske något för politkerna därhemma. Något man skulle kunna demontera är till exempel riksdagen, för de gör ju ingen nytta hursomhelst. Må vara en något för radikal idé dock.

Tornet var häftigt. På utsidan kan man se kulhål från när Napoleon reste runt och krigade. Tornet vi besökte var på norrsidan och det är ju helt självklart att Napoleon kommer från norrsidan (Frankrike ligger ju norr om Spanien).

Försökte precis komma på vad vi egentligen gör, och Evelina kom med insikten att vi flitigt läser våra böcker. Jag läser Agatha Christie på spanska ("Cita con la muerte" - "Träff med döden"), och Evelina är helt uppslukad av James A. Micheners tegelsten "Hawaii". Nästa språkresa går bestämt till Stilla havet...


Så här ser det ut inifrån stan.


Så här ser Evelina ut när hon posar på murkrönet.


Fräck bild på hela öppningen och Christian.


Kommentarer
Postat av: lollo

evi, du har fått jättelång hår ju! :D

jättefina bilder ni tar, så kul att kolla på!

ni värkar ha de jätteskönt, massa sol och bad, usch är avis...jag har liksom inte äns kunnat bada på skavlöten än! (iof kan de bero på att jag varit borta nästan hela sommaren) ha de jättebra!kram

2008-07-21 @ 21:20:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0